„Na początku był Twaróg…” – pod takim hasłem odbyło się w niedzielę (12.05) w Lublinie Święto Lubelskiego Serowarstwa i Mleczarstwa, którego Lubelska Izba Rolnicza była współorganizatorem. W trakcie trwania serowarskiego święta zaprezentowali się serowarzy, lubelskie mleczarnie, a także producenci dodatków do serów. Podczas imprezy było można zobaczyć proces powstawania twarogu, a specjaliści opowiadali o prozdrowotnych właściwościach serów. Dla dzieci przygotowano warsztaty kulinarne, które poprowadzili uczniowie szkoły gastronomicznej w Pszczelej Woli. 

 

W związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 (znanym też jako „RODO”) pragniemy poinformować Cię, w jaki sposób przetwarzane są dane osobowe pozostawiane przez Ciebie podczas korzystania z portalu lir.lublin.pl. Wszystkie informacje na ten temat znajdziesz w zakładce Ochrona danych osobowych. Klikając „Kontynuuj”, zamykając ten komunikat lub przechodząc do portalu wyrażasz zgodę na przetwarzanie tych danych, w tym w plikach cookies, przez Lubelską Izbę Rolniczą. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać w ustawieniach przeglądarki.