Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli, serdecznie zaprasza na warsztaty pt. „Twarogi i sery wysoko dogrzewane”
Data i miejsce warsztatów: 6 - 7 maj 2025 r. - MONTIS Hotel & SPA, Poniatowa ul. Nałęczowska 1 24-320 Poniatowa, Sokowirówka Studio Kulinarne.
Warsztaty realizowane są w ramach operacji „Wymiana wiedzy i doświadczeń lubelskich serowarów”. Celem operacji jest inicjowanie wymiany wiedzy i doświadczeń, identyfikacja bieżących problemów oraz poszukiwanie możliwości ich rozwiązania pomiędzy przedstawicielami różnych środowisk w zakresie serowarstwa.
Do udziału w warsztatach zapraszamy rolników oraz przetwórców żywności. W pierwszej kolejności na warsztaty będą zakwalifikowane osoby prowadzące działalność RHD lub MLO w zakresie przetwórstwa mleka. Aby wziąć udział w warsztatach każdy z uczestników warsztatów przywozi ze sobą wyprodukowany przez siebie produkt gotowy, jego zdaniem najlepszy lub najbardziej problematyczny w produkcji (np. sery, jogurty, twarogi). Na zakończenie pierwszego dnia warsztatów będzie omówienie przywiezionych produktów przez uczestników.
O zakwalifikowaniu się na warsztaty nie decyduje kolejność zgłoszeń, a opis prowadzonej działalności, który jest do uzupełnienia w formularzu zgłoszeniowym. Po zakończeniu rekrutacji osoby zgłoszone otrzymają informacje o zakwalifikowaniu lub niezakwalifikowaniu się na warsztaty.
Udział w warsztatach jest bezpłatny, zapewniamy nocleg i wyżywienie.
Ilość miejsc ograniczona. Zgłoszenia poprzez formularz elektroniczny przyjmujemy do dnia 29 kwietnia 2025 r. do godziny 8.00.
Formularz zgłoszeniowy
Kontakt w sprawie udziału w warsztatach:
Małgorzata Tarkowska tel: 697 308 333
Małgorzata Seroka tel: 603 555 418
Program warsztatów >>
Źródło: LODR